zondag 19 januari 2014

Dworp dag 4

Voorstellen evaluatiekoffer

Op onze laatste dag in Dworp stelden we elk onze muzische evaluatiekoffer voor. Ieder van ons moest drie medestudenten evalueren. De verschillende methodieken die ik heb gebruikt vind je terug onder het tabblad 'Muzische evaluatiekoffer'. Hieronder alvast een foto van mijn koffer met de materialen.




Terug naar huis

Na vier drukke, vermoeiende, maar toch heel plezante dagen was het tijd om naar huis te gaan. Maar we werden nog uitgezwaaid door enkele lectoren.



Dworp dag 3

Workshop uitvoeren op een school

Dag 3... De dag om de workshop uit te voeren. We moesten vroeg uit ons ontbijt en hadden maar weinig tijd om te ontbijten want we moesten op tijd op de school zijn. Twintig minuten te voet onderweg naar de school. Daar aangekomen kreeg elk groepje een lokaal toegewezen en even tijd om alles klaar te zetten. Nog een korte uitleg en niet veel later was de eerste groep er al. Na een half uurtje was het tijd om door te schuiven. Na 4 keer dezelfde workshop was de dag al half om. Bij de laatste workshop kregen de kinderen een briefje waarop ze een eerste en tweede keuze invulden voor de workshops die ze het leukst vonden. Want voor de namiddag werden ze herverdeeld. De namiddag was een verdieping op de workshop uit de voormiddag en ook een voorbereiding op een klein toonmoment.
Tijdens de verdieping lieten we hen, net zoals wij geleerd hadden, een soul train doen op de muziek van James Brown 'Sex Machine'. Als toonmoment kozen we voor body percussie in kleine groepjes. Hoe dan ook een geslaagde, maar vermoeiende dag.




Avondactiviteit: awards


De avondactiviteit van dag 3 was een awarduitreiking. Er waren 6 muzische categorieën, nl. beeld, muziek, muzisch taalgebruik, bewegingsexpressie, drama en media. Bij elke categorie hoorden 3 genomineerde filmpjes. Wij (het publiek) moesten applaudisseren voor elk filmpje. Hoe luider we applaudisseerden, hoe beter we het vonden. Dit werd gemeten met een applausmeter. Zo won er per categorie 1 filmpje. Dan werd iemand naar voor geroepen om de award in ontvangst te nemen. 
Hieronder enkele van de genomineerde filmpjes.




Party

And last but not least: een feestje op de laatste avond!



Dworp dag 2

Voorbereiden workshop

Vandaag ging een drukke dag worden. In kleine groepjes moesten we een workshop van een half uur voor kinderen van de lagere school ineen steken en daarnaast ook een verdieping op die workshop. We kregen hier niet super veel tijd voor. Wij kozen voor een combinatie van bodypercussie en funk & soul dans. Uiteindelijk raakte alles op tijd af en waren we klaar voor de volgende dag om onze workshop en verdieping uit te voeren in een lagere school. Maar eerst stonden er nog enkele activiteiten op het programma.


Activiteit: monsters

In de late namiddag bekeken we een filmpje van "The Hulk" uit de jaren 60. Hierna moesten we ons in groepjes verdelen. De lectoren verspreidden zich op het domein van Dworp. Het was ons om in ons groepje alle lectoren te zoeken. Bij elke lector kregen we een bepaalde opdracht die ons monster (dit waren wijzelf in groep) meer vorm zou geven. 

De opdrachten bestonden uit:
- Kies een emotie voor je monster en beweeg jullie voort op die manier.
- Maak geluiden bij een gedicht, deze vormen het geluid voor je monster.
- Kies een stinkende geur voor je monster en maak een geluid dat weerspiegelt hoe erg die geur stinkt.
- Proef blindelings en maak een geluid dat weerspiegelt wat je proefde.
(Al die geluiden werden gecombineerd)
- Schmink je gezicht in een monster.


Voerden we een opdracht goed uit, dan verdienden we een ingrediënt: suiker, hagelslag, mascarpone, boudoirkoekjes, koffie met amaretto... Inderdaad, de ingrediënten om Tiramisu te maken. We misten enkel nog eieren.











Avondactiviteit: quiz

Om deze dag af te sluiten hadden de lectoren een quiz voorzien. We werden in groepjes van vier verdeeld. Deze quiz bestond natuurlijk uit de verschillende deeldomeinen van muzo.
Zo moest je de schilders van verschillende schilderijen noteren, in groep een rap schrijven op basis van enkele gegeven zinnen en deze ook voorstellen, raden van welke tv-zender een bepaalde tune van een tv-programma komt, kijken naar stukjes van musicals en kiezen uit een lijst welke ze allemaal getoond hebben, enz.
Jammer genoeg heeft mijn groepje niet gewonnen, maar ik gun het de winnaars van harte.



zaterdag 18 januari 2014

Buttons maken

In Dworp kregen we de kans om buttons te maken. Het materiaal en de uitleg vond je daar gemakkelijk terug. Dit was heel populair bij ons allemaal. Dus wanneer we even vrije tijd hadden, maakten we enkele buttons. Hieronder een paar resultaten...


Dworp dag 1

Toonmoment

Het is niet gelukt om ons toonmoment te filmen, maar we hebben wel een groepsfoto genomen met onze kostuums en een foto van tijdens ons toonmoment. Bij ons toonmoment binnen de jaren '60 kozen we voor een soort van tuperwareavond met als personages: een astronaut, een hippie, iemand met een minirok en de gastvrouw. Elk personage had maar één zin dat die mocht zeggen. (bijv. de gastvrouw: 'Dat is wel praktisch hé!')

groepsfoto

We verwerkten zoveel mogelijk muzische domeinen in ons toonmoment.
  • Beeld: de (deels zelfgemaakte) kostuums
  • Drama: het toneelstukje en dat elk personage maar één zin had
  • Beweging: elk personage bewoog op een specifieke manier
  • Media: het filmpje
  • Muziek: verschillende ritmes met bekertje die één geheel vormden, ondersteunende muziek voor de personages, een stukje muziek gemaakt met de app 'Songify'

toonmoment

Workshop: media

In de namiddag volgde ieder van ons een workshop. Bij mij was dat de workshop media. Hier leerden we werken met de app 'iMovie'. Met deze app kan je op een heel eenvoudige manier een filmpje creëren en bewerken. Mijn groepje kreeg de opdracht om een filmpje te maken voor het 2e leerjaar waarin de verschillende muzische domeinen aan bod kwamen binnen het thema de jaren 60. Hieronder het resultaat.



Avondactiviteit: dans: funk en soul

De avondactiviteit op dag 1 werd gegeven door Sep. Hij leerde ons de basics van funk en soul: typische dansstijlen voor de jaren 60. Amusement alom...



Achteraf namen we nog een leuke groepsfoto!!!



vrijdag 10 januari 2014

Voorbereiding toonmoment Dworp

Vandaag werden we in groepen verdeeld om een toonmoment voor te bereiden voor de vierdaagse naar Dworp volgende week.
Het thema voor Dworp is de 'Sixties'. Als basis voor ons toonmoment kreeg mijn groep het volgende schilderij van Lichtenstein:


Binnen ons toonmoment moeten we zoveel mogelijk verschillende muzische talen verwerken. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan binnenkort nog eens terug op mijn blog... ;-)

Workshops

Ik heb er twee dagen gevuld met workshops (media, muziek, beeld, drama) opzitten. Deze waren zeer interessant met duidelijke linken naar de lagere school. Het was leuk om eens op een andere manier les te krijgen. Hieronder enkele foto's:



Workshops Sixties

woensdag 8 januari 2014

Drive me to the sixties!


Drive me to the sixties ! by Slidely Slideshow
Back to the sixties... Enkele sfeerfoto's van een uitstap naar het huis van Alijn in Gent!

Workshop media - Popart


Aan de slag met de app 'PopArtLite' met het volgende resultaat...