zondag 19 januari 2014

Dworp dag 3

Workshop uitvoeren op een school

Dag 3... De dag om de workshop uit te voeren. We moesten vroeg uit ons ontbijt en hadden maar weinig tijd om te ontbijten want we moesten op tijd op de school zijn. Twintig minuten te voet onderweg naar de school. Daar aangekomen kreeg elk groepje een lokaal toegewezen en even tijd om alles klaar te zetten. Nog een korte uitleg en niet veel later was de eerste groep er al. Na een half uurtje was het tijd om door te schuiven. Na 4 keer dezelfde workshop was de dag al half om. Bij de laatste workshop kregen de kinderen een briefje waarop ze een eerste en tweede keuze invulden voor de workshops die ze het leukst vonden. Want voor de namiddag werden ze herverdeeld. De namiddag was een verdieping op de workshop uit de voormiddag en ook een voorbereiding op een klein toonmoment.
Tijdens de verdieping lieten we hen, net zoals wij geleerd hadden, een soul train doen op de muziek van James Brown 'Sex Machine'. Als toonmoment kozen we voor body percussie in kleine groepjes. Hoe dan ook een geslaagde, maar vermoeiende dag.




Avondactiviteit: awards


De avondactiviteit van dag 3 was een awarduitreiking. Er waren 6 muzische categorieën, nl. beeld, muziek, muzisch taalgebruik, bewegingsexpressie, drama en media. Bij elke categorie hoorden 3 genomineerde filmpjes. Wij (het publiek) moesten applaudisseren voor elk filmpje. Hoe luider we applaudisseerden, hoe beter we het vonden. Dit werd gemeten met een applausmeter. Zo won er per categorie 1 filmpje. Dan werd iemand naar voor geroepen om de award in ontvangst te nemen. 
Hieronder enkele van de genomineerde filmpjes.




Party

And last but not least: een feestje op de laatste avond!